Kan mænd og kvinder være venner?

Kan mænd og kvinder være venner?

gode venner

Troen på, at mænd og kvinder ikke kan være venner kommer fra en anden æra, hvor kvinder var hjemme, og mænd var på arbejdspladsen, og den eneste måde, de kunne være sammen på havde grundlag i romantik. I dag arbejder kvinder og mænd sammen og deler sportsinteresser og omgås hinanden meget mere i det moderne samfund. Dette kulturelle skift har tilskyndet psykologer, og sociologer til at komme med en ny besked: Selvom det kan være vanskeligt, kan mænd og kvinder med succes blive nære venner. Læs mere nedenfor, der er gode grunde til at blive venner med det modsatte køn.

Vores samfund har længe udpeget romantik, som det typiske forhold mellem mand og kvinde, fordi det ofte gyder babyer og holder livscyklussen i gang; vendskab mellem kvinder og mænd, er enten blevet ignoreret eller bagatelliseret. Vi har regler for, hvordan vi skal opføre os i romantiske forhold (flirte, date, blive gift, få børn) og endda regler for venskaber af samme køn (drenge relatere til hinanden ved at lave aktiviteter sammen, piger ved at tale og dele). Men der er så få synlige mandlige og kvindelige venskaber at det er endda svært at definere dem i vores dagligdag.

Medierne holder fast i den stereotyp at venskab mellem kvinder og mænd ikke er muligt. En bestem klassisk film med Meg Ryan og Billy Crystal i hovedrollen overbeviste en nation af filmgæster om at der altid kommer sex mellem mænd og kvinder, hvilket gør venskab umuligt. “Da Harry Mødte Sally satte potentialet for vendskab mellem kvinder og mænd tilbage omkring 25 år,” sagde en professor i kommunikation ved University of Colorado i Denver og forfatter til Kvinder og mænd som venner. Fjernsynet har heller ikke hjulpet. ” Næsten hver gang du ser et mand-kvindeligt venskab, ender det med at blive romantik.” Det viser sig også mellem Sam og Diane, eller Chandler og Monica i Venner. Disse kulturelle billeder er svære at overvinde. Det er ikke underligt at vi forventer, at mænd og kvinder altid er på vej mod romatik.

No Comments

Post A Comment