sådan får du gode venskaber

sådan får du gode venskaber

Find venner

Bliv inviteret til Single Relations app release – Platformen, for singler i alle aldre.

Venner og ærlighed

En ting man ofte hører fra personer der føler ensomhed er hvordan så mange af os føler os afkoblede fra venner og vennegrupperDet at føle sig ensom og utilfreds med vores sociale netværk, har mindre at gøre med antallet af vores forbindelser til andre mennesker, som vi har. Men det har alt at gøre med kvaliteten af de relationer, som vi holder fast i. 

Vores venskaber er tæt knyttet med vores velbefindende i hverdagen og vores følelse af at høre til, fordi venskaber er frivillige. Det forventes ikke at vi skal forblive i vores venners liv, derfor er det så vigtigt, at vi vælger at kultivere og opretholde vores venskaber. 

Hvis du skulle beskrive den bedste kvalitet eller egenskab en bedste ven har, hvad kommer du så til at tænke på? Mange siger at den egenskab, som værdsættes mest hos en bedste ven er ærlighed. Det at man kan stole på hinanden. 

Det at afsløre, hvad det er vi tænker på og hvad vi føler, det hjælper os til at opbygge tillid og intimitet, hos den anden person.  Ærlighed er en venskabs-bygger og et middel til at skabe forbindelse og tryghed. Ærlighed hjælper med at styrke et forhold. Det at give ærlig feedback eller erkende egne fejl, hjælper os med at håndtere konflikter og opretholde vores venskaber. 

Der er dog flere emner, som vi ikke har lyst til at tale om eller dele med venner. Det handler ofte om vores mentale sundhedvores finansielle situation og problemer i vores kærlighedsforhold. Det at vi ikke deler disse emner er potentielt bekymrende, da manglende ærlighed eller det at vi ikke viderebringer den type information til vores venner er med til at skabe afstand og gøre os kede af det. Det frarøver os følelsesmæssig intimitet og meget tiltrængt støtte fra vores venner. Det kan være med til at holde os fast i en cyklus af utilfredshed eller skam og føre til konflikter. 

Modsat ærlighed er uærlighed fjende nummer et i forhold til at skabe venner. Når man ikke ved hvornår man skal åbne op, eller give andre rum til at åbne op, eller presse dem til at dele det som de ikke er klar til kan skabe udfordringer i venskaber. 

Det er ikke altid klart hvordan vi kan høste ærlighed til at bygge relationer og mening i vores venskaber. Når man hører ordene: “Tro på mig”, så rejser det ofte et rødt flag hos folk. Det er det samme med ærlighed, det er ikke nok at sige til en ven at du er ærlig. Du bliver nød til at vise det til dem, for at de kan føle det. 

1. Du skal udfordre dine dårlige tanker

Der er mange af os som har en overbevisning der holder os tilbage fra at åbne op. Man vil ikke være til besvær, hvis jeg kommer til at skændtes så er det måske slut med vores venskab. Udgangspunktet for at opbygge ærlighed er at man starter med at lægge mærke til de tanker, der forhindrer os i at komme i kontakt med venner. Du skal udfordrer disse tanker med medfølelse og fleksibilitet. Du skal forstå at vi alle fortjener vores stemmer hørt, og at ærlighed ikke nødvendigvis skaber konflikt. Når vi åbner op er det ofte en katalysator for problemløsning samt tættere og mere afbalancerede venskaber. 

2. Start i det små

Når vi deler de store ting omkring vores liv (og det vi måske er bange for at sige) så kan det lede til stærke øjeblikke, hvor der bliver skabt tæt kontakt. Men det samme kan de små ting vi deler med hinanden også gøre. Hvis man gradvis flytter sig fra smalltalk om weekend planer eller vores favorit tv-serie til mere personlige værdier og oplevelser, så tillader det automatisk at skabe tillid og at komme tæt på hinanden, på en naturlig måde. Det giver os også et fundament at falde tilbage på, når vi er nød til at dele noget der er følsomt, eller give kritik eller fortælle om fejl vi selv har lavet.

3. Find en balance

Det er ligeledes vigtigt at du giver dine venner plads til at de kan dele det de har på hjerte, på deres egne præmisser. I stedet for at gå i “løsnings mode” for at fixe hvad en ven har af problemer, eller beskytte dig selv imod kritik, eller presse en ven til at åbne op, så lad din ven vide at du er villig til at lytte når de er klar til at fortælle. Vær klar over, hvor svært det kan være at åbne op. En empatisk tilgang er meget mere hjælpsom end en tilgang, hvor vedkommende presses til ærlighed og konstruktive samtaler. 

4. Respekter grænser

Ærlighed vægter virkelig kun når det er frivilligt. Det bør ikke føles overflødigt, og det bør bestemt ikke føles tvunget. For at åbne op for de ting, der virkelig betyder noget og har potentialet til at bringe os tættere på hinanden, er vi nød til at genkende og respektere, hvad vi og vores venner bare ikke er klar eller villig til at dele.

Sådan genvinder man tillid:

1. Se tingene fra din vens synspunkt

Fremhæv, at du ved at ærlighed er vigtigt, og forstå deres perspektiv eller skuffelse. Bedre endnu, påpeg, at du måske føler det samme, hvis du var i deres position. Det at kunne se tingene fra din vens synspunkt er et vigtigt værktøj til at vende en konflikt og skabe en god forbindelse til hinanden. Det kan også hjælpe at sætte ord på at det svært og at man sætter pris på deres mod. 

2. Forklar sammenhæng

Vi forventer nemt at vores venner bør vide og have indsigt i hvordan vi tænker, selvom det ofte ikke er tilfældet. Det hjælper at fortælle den anden, hvorfor at ærlighed er vigtig for dig. Tillader det dig at føle dig tættere, eller er det en personlig værdi eller moralsk problem? På den anden side kan det hjælpe med at forklare, hvorfor du var uærlig. Det er en delikat linegang.

At forklare sammenhæng bør aldrig ske for at minimere eller afskrive sig for ansvar, men at dele for eksempel, at du holdt tilbage, fordi det er svært for dig at tænke over noget eller indrømme noget, kan forhindre venner i at føle sig afvist. Uanset hvilken side du befinder dig i, at være åben kan hjælpe dig med at føle dig forstået og begge to til at finde fælles grund.

3. Tag ansvar

Hvis du har svigtet en ven, skal du erkende, hvor meget du værdsætter dit venskab, og hvor ked af det du er. Det er vanskeligt, fordi en undskyldning kan få os til at føle os utrolig sårbare. Og alligevel er det netop denne sårbarhed, der giver os mulighed for at genoprette forbindelse og skabe tillid fremad. Fokuser på dine egne handlinger (Jeg er ked af, at jeg ikke delte dette med dig”) i modsætning til en vens sårede følelser (“Jeg er ked af at du er ked af det” eller, værre endnu, “Jeg er ked af at du har det sådan”); disse undskyldninger har tendens til at føle du er afvisende.

4. Forpligt dig til at ændre dig selv

At være ærlig omkring hvad du har tilbageholdt eller skjult er en mulighed, ligesom det at finde andre meningsfulde måder at skabe kontakt på igen, eller fortælle om emner du ikke har fortalt om tidligere. Alternativt kan man arbejde sig hen imod at dele, hvorfor det er svært at åbne op, uden at man deler detaljerne i det du kæmper med. Det kan opbygge nærhed samtidig med at man respekterer grænser.

På den anden side, når vi føler os forrådt, føler vi os magtesløse, hvorfor det hjælper med at fokusere på de ting, vi kan kontrollere. Spørg dig selv: “Hvad kan jeg gøre anderledes fremover?” Det er også værd at stille spørgsmålstegn ved, om dette er et mønster (i dette venskab eller andre), i et sådant tilfælde kan det hjælpe med at gøre forventningerne klarere eller du kan tænke over, hvem du lukker ind. 

 sidste ende er konflikt uundgåelig i ethvert forhold. Heldigvis har det også potentialet til at bringe os tættere sammen. Vi har hver vores egne ideer om forholdet til ærlighed. Kun ved at være åben, både over for os selv og vores venner, om vores behov, forventninger, kan vi opmuntre til intimitet og give venner mulighed for at gøre det samme. Det hjælper også med at have lidt tålmodighed og en masse selvmedfølelse. Ligesom det tager tid at opbygge nærhed tager det også tid at reparere tillid.

Tag første skridt mod nye venner

Først og fremmet handler det om at finde nogle andre mennesker man kan mødes med lidt ad gangen og få nogle oplevelser sammen med. Herigennem opbygger man sine venskaber. Send os din email her på Single Relations, så invitere vi dig til vores app er klar, du kan godt glæde dig, vi har og arbejder hårdt på den. Husk jo flere Singler vi er jo flere gode venskaber kan opstå. Single Relations handler om at få gode sociale relationer, tag det første skridt i dag. Single Relations er en dansk produceret platform for Singler. Vi ønsker at skabe fællesskab, gode oplevelser og nedbryde ensomhed.

Slut med ensomhed
No Comments

Post A Comment